Het assessment 

 

Het beoordelen van mensen voor een nieuwe rol blijft een lastige opgave. Hoe weet u hoe iemand zich zal gedragen in een nieuwe situatie? Het beoordelen van een CV en een gesprek is zeker niet genoeg om iemands competenties en potentieel goed te kunnen beoordelen. Niet voor niets wordt gezegd: “veel mensen worden aangenomen op basis van hun track-record, maar moeten weer opstappen om reden van hun persoonlijkheid. “

 

Belangrijke beslissingen in organisaties worden veelal uitgebreid onderbouwd met business cases en al. Als het echter gaat om selectie voor sleutelfuncties – van groot belang voor de toekomst van een organisatie – wordt er weinig systematisch of objectief te werk gegaan.

 

De ROI van een goede beslissing kan heel hoog zijn (en de kosten van een verkeerde beslissing ook) terwijl de investering voor een gedegen onderbouwing mede op basis van een assessment relatief heel laag is.

 

Bij Mercuri Urval kunt u voor verschillende doeleinden een assessment laten uitvoeren. Voor selectie bij aanname, als uitgangspunt voor ontwikkeling of coaching, maar ook bij heroriëntatie op de arbeidsmarkt. Mits goed en gedegen uitgevoerd is een assessment een buitengewoon nuttig instrument voor beoordeling van iemands persoonlijke kwaliteiten.

 

Mercuri Urval gebruikt een reeks aan instrumenten voor de opbouw van het assessment en slaagt er zo in om maar liefst in 94% van de gevallen een juiste voorspelling van iemands gedrag en succes in een baan te doen.

 

Belangrijk onderdeel is het persoonlijke diepte-interview dat een paar uur in beslag neemt. De betrokkene krijgt daarbij alle gelegenheid zijn of haar eigen visie op persoonlijke kwaliteiten en loopbaan te geven. Mede daarom wordt, zeker ook op Executive-niveau, het assessment als zeer waardevol ervaren.

 

Voor meer informatie:

Wilma Buis, tel: 033-4501400

of kijk op de website >>>