Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Tijdens deze Masterclass staat centraal hoe u als toezichthouder zicht houdt op de Financiën in relatie tot de strategie van de organisatie en de inzet van de beschikbare middelen. Financiën is niet alleen een verantwoordelijkheid van degene met deze portefeuille. U bent als toezichthouder allen financieel verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie. Dat maakt dat deze Masterclass voor elke toezichthouder interessant is.

In een open discussie zal vanuit meerdere perspectieven ingegaan worden op de dynamiek van “Effectief (financieel ) Toezicht “. Aan de hand van een specifieke casus zullen diverse aspecten rond dit thema  belicht worden en gelijk vertaald worden naar de Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen. Met welke dilemma’s worden we geconfronteerd resp. welke impact hebben deze op de toezichthouder? Krijgt de RvT/RvC de juiste informatie  op het goede moment? Heeft de RvT/RvC zelf voldoende initiatief getoond de juiste informatie boven water te krijgen? Heeft de toezichthouder altijd voldoende reflectie naar de missie en visie van de instelling resp. de klantwaarde of is de compliance leidend? We staan ook nadrukkelijk stil bij de rol van de accountant ,de consultant en de fiscalist. Pakken zij de juiste rol op het juiste moment ?

De Masterclass is interactief van opzet en er is voldoende gelegenheid uw eigen ervaringen te delen.

 

Over de organisatie
In samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum nu ook Masterclasses voor bestuurders én toezichthouders.

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

 

Over de sprekers

Daniel Klinkenberg, orgfit, thuis in stuurinformatieDrs. Daniel Klinkenberg RA RC

Daniel Klinkenberg is ruim 20 jaar actief in o.a. de sectoren zorg, wonen, onderwijs en gemeentelijke overheden. Hij is directeur van organisatieadviesbureau ORGfit. Zijn expertise ligt op het vlak van business intelligence, business control en change management.

 

MR. HANS DELLEMAN

Hans Delleman is fiscaal jurist, met als speciaal aandachtsgebied vennootschapsbelasting. Hij richt zich hierbij in het bijzonder op fiscale vraagstukken van organisaties in de publieke sector en adviseert bestuurders en toezichthouders op fiscaal gebied. Hans begeleidt organisaties onder meer in het kader van mogelijke belastingplicht voor de vennootschapsbelasting, bij trajecten naar horizontaal toezicht, vooroverleg met de belastingdienst en bij verbetering van de fiscale beheersingsmaatregelen. Daarnaast adviseert hij onder andere over herstructureringen, joint ventures, fusies en overnames. In zijn rol adviseert hij met regelmaat bestuurders en leden van Raden van Toezicht. Naast het regelmatig geven van lezingen over diverse fiscale onderwerpen heeft Hans ook voor veel gemeenten opleidingen verzorgt op het gebied van vennootschapsbelastingplicht voor overheidslichamen. Zijn fiscale loopbaan is Hans in 1988 begonnen bij de belastingdienst en is hij in 1996 als belastingadviseur gestart bij PWC. In 1999 heeft hij du ROI Accountants, Belastingadviseurs en IT-auditors opgericht, waar hij nu als partner fiscalist leiding geeft aan de fiscale adviespraktijk.

 

DRS. LENNARD PLUYMEN RA

Lennard Pluymen is sinds september 2018 werkzaam bij Q-Concepts Accountancy, Interim en Advies in Limburg. Vanuit de vestiging in Maastricht-Airport bedient hij Limburge klanten en werkt hij samen aan de verdere zichtbaarheid en groei van Q-Concepts in Limburg. Daarnaast is hij binnen Q-Concepts het aanspreekpunt voor vastgoed-gerelateerde vraagstukken. Lennard heeft een achtergrond als accountant van diverse (inter)nationale vastgoed- en vastgoed gerelateerde ondernemingen bij twee van de ‘big four’. Hij heeft daarnaast diverse jaren buiten de accountancy gewerkt als group controller van één van de grootste Europese parkeerondernemingen.

 

Doelgroep
Directeuren, secretarissen, bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-) publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

 

Kosten
De kosten bedragen € 395,-. BTW is niet van toepassing.
Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van  deelname.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 78 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

 

PE-Punten
De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten.
Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

 

Als u zich voor het najaar 2020 in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 750,-, 3 masterclasses € 1.050,- en 4 masterclasses € 1.300,-.

   Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 395,-. BTW IS NIET VAN TOEPASSING!
  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  * Verplichte velden