Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Fouten maken is menselijk. Bestuurders en toezichthouders, ook in de (semi-)publieke sector, zijn daarop (helaas) geen uitzondering. Het komt nu eenmaal voor dat een bestuurder, vaak met de beste bedoelingen, een strategische keuze maakt waar achteraf beschouwd misschien een andere keuze beter was geweest. Zeker in de (semi-)publieke sector ligt de aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders onder een vergrootglas.

Moeten bestuurders en toezichthouders nu bij iedere ongelukkige keuze vrezen voor persoonlijke aansprakelijkheid? Ter geruststelling: dat is niet zo. Dat is maar goed ook, want dat zou een defensief beleid in de hand werken en dat wordt niet wenselijk geacht voor de organisatie. Bestuurders en toezichthouders (en uiteraard ook eventuele teams om hen heen) moeten echter wel weten waar de aansprakelijkheidsrisico’sliggen, zodat ze zich ervan bewust zijn waar de grens ligt tussen geoorloofde fouten en persoonlijke aansprakelijkheid. Dit is niet alleen van belang in de alledaagse besluitvorming, maar ook op het gebied van governance moet daarmee rekening worden gehouden.

 

Programma (van 14.30 uur – 18.00 uur)
Advocaten Armando Mosele en Daphne Jerphanion van Valegis Advocaten nemen u in een interactieve Masterclassmee in het thema Governance & Bestuurdersaansprakelijkheid, aan de hand van aansprekende voorbeelden uit de praktijk. De Masterclass biedt meer dan voldoende ruimte om met elkaar en met de advocaten de discussie aan te gaan over die praktijkvoorbeelden. U wordt bovendien van harte aangemoedigd om ook situaties uit uw eigen dagelijkse praktijk aan te halen en daarover vragen te stellen. Op die manier komt de theorie, die natuurlijk ook besproken wordt, pas echt tot leven.

 

Over de organisatie
In samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum nu ook masterclasses voor bestuurders én toezichthouders.

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

 

Over de sprekers

 

Schermafbeelding 2017-05-19 om 09.33.49Wie is Armando Mosele?
Armando -werkzaam bij Valegis Advocaten- is sinds 2001 advocaat, gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en het aansprakelijkheidsrecht. Hij adviseert en procedeert met regelmaat over kwesties die de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders raken. Daarnaast is hij circa 10 jaar werkzaam geweest als curator.

 

 

Wie is Daphne Jerphanion ?

Daphne Jerphanion en Carolien Brederije van Valegis Advocaten verzorgen bij Bestuurderscentrum de inspiratiesessie over Privacywetgeving voor bestuurders en toezichthouders.Daphne heeft na haar afstuderen in 2011 als advocaat gewerkt bij een van de grootste advocatenkantoren in Nederland. Daar heeft zij geadviseerd en geprocedeerd op het gebied van contractenrecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht in de breedste zin van het woord.

Bij Valegis Advocaten specialiseert Daphne zich in het ondernemingsrecht in het algemeen en het contractenrecht in het bijzonder, met speciale aandacht voor het privacyrecht. Tijdens haar studie heeft Daphne zich als bestuurslid actief ingezet voor een stichting die juridische bijstand biedt aan (onvermogende) particulieren.

 

Doelgroep
Directeuren, secretarissen, bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-) publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

 

Locatie:
Lejeune Association Management te Den Haag.
Parkeren is gratis.

 

Kosten
De kosten bedragen € 395,-. BTW is niet van toepassing.
Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van deelname.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 75 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

PE-Punten
De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten.
Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Als u zich in het voorjaar 2019 in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 750,-, 3 masterclasses € 1.050,- en 4 masterclasses € 1.300,-.Inschrijven bijeenkomst

Voornaam*
Tussenvoegsel
Achternaam*
Geslacht* ManVrouw
Functie*
E-mail*
Telefoon*
Organisatie*
Opmerkingen

Voorwaarden

Ik ga akkoord met de prijs van euro 395,- niet btw-plichtig
Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*
* Verplichte velden

De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.