Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

VAN WAARDE BEHOUDEN NAAR WAARDE CREËREN

Op welke wijze krijgt u als toezichthouder/bestuurder inzicht en grip op de risico’s in uw organisatie? Risicomanagement is primair bedoeld om onzekerheid beter beheersbaar te maken met als uitgangspunt dat risico’s niet statisch zijn doch meebewegen met de ontwikkelingen van een organisatie. Welke tools heeft u nodig om een risicobeheersplan te maken? Frank van Attekum, docent risicomanagement aan de School of Business and Economics van Maastricht University, behandelt de kernzaken van risicomanagement. Aan de hand van een praktijkcasus beschouwt hij hoe een breed risicobegrip en een brede betrokkenheid van toezicht, bestuur en management in de praktijk kan worden gecombineerd.

 

Over de organisatie
In samenwerking met Supervisie Limburg en onder auspiciën van Maastricht University School of Business and Economics organiseert Bestuurderscentrum nu ook masterclasses voor bestuurders én toezichthouders.

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren.

 

Over de spreker
Maurice FranssenMaurice Franssen is partner bij Orgfit sinds 1 april 2017. Voorheen heeft hij 25 jaar bij Deloitte gewerkt. Als partner bij Deloitte consulting stuurde hij de regionale praktijk aan van Brabant en Limburg. Hij is ruim 25 jaar professioneel actief in ‘het publieke domein’ (zorginstellingen, openbaar bestuur, onderwijsveld en volkshuisvesting), alsmede de private markt. De advisering richt zich primair op strategische vraagstukken, zoals het herijken van de strategie, transformeren van organisaties, begeleiden van groei (zowel zelfstandig als middels fusie), doorlichten van organisaties en het toekomstbestendig inrichten van organisaties. Naast de ‘ontwerpkant van organisaties’, gaat zijn bijzondere belangstelling uit naar de implementatie van de strategie. Maurice is een expert op het vakgebied management control. Hij adviseert en begeleidt organisaties die willen innoveren en tegelijkertijd de basis op orde moeten hebben. Maurice is auteur van meerdere boeken. Zijn meest recente boek uit 2015 is de nummer 1 bestseller ‘Management control, dynamisch balanceren tussen basis op orde en innovatie’. Hij is als docent verbonden aan de Universiteit van Maastricht waar hij theorie en praktijk verbindt in de leergang ‘masterclass management control’. Tijdens de masterclass worden klassieke methoden en technieken gecombineerd met moderne vormen van beheersing van gedrag van mensen in de organisatie: past, present én future control.

 

Doelgroep
Directeuren, secretarissen, bestuurders en toezichthouders uit verschillende delen van de (semi-) publieke en private sector. Deze diversiteit is zeer verrijkend.

 

Kosten
De kosten bedragen € 395,-. BTW is niet van toepassing.
Na het bijwonen van de bijeenkomst ontvangt u van de Universiteit van Maastricht een certificaat van deelname.

Deelname aan de bijeenkomsten van Bestuurderscentrum.nl is voorbehouden aan de leden van Bestuurderscentrum. Het lidmaatschap kost 78 euro (exclusief btw) per jaar. Door u in te schrijven op deze bijeenkomst, wordt u automatisch lid van Bestuurderscentrum en ontvangt u hiervoor een factuur.

 

PE-Punten
De bijeenkomst is geaccrediteerd voor 3 PE-Punten.
Na het volgen van 6 masterclasses wordt u ingeschreven in het register van Maastricht University als gecertificeerd toezichthouder.

Als u zich voor het najaar 2020 in één keer tegelijk aanmeldt voor meerdere PE-masterclasses voor toezichthouders en bestuurders gelden de volgende kortingstarieven: 2 masterclasses € 750,-, 3 masterclasses € 1.050,- en 4 masterclasses € 1.300,-.

   Inschrijven bijeenkomst

  Voornaam*
  Tussenvoegsel
  Achternaam*
  Geslacht* ManVrouw
  Functie*
  E-mail*
  Telefoon*
  Organisatie*
  Opmerkingen

  Voorwaarden

  Ik ga akkoord met de prijs van euro 395,-. BTW IS NIET VAN TOEPASSING!
  Ik heb de Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten gelezen en ga ermee akkoord.*
  Ik heb het Privacystatement gelezen en ga ermee akkoord.*

  De Algemene voorwaarden deelname bijeenkomsten en het Privacystatement vindt u onderaan deze site en ook als link in deze zin. Indien u op de link drukt, opent er een nieuwe pagina met de voorwaarden die u rustig kunt lezen, terwijl dit ingevulde formulier open blijft staan en u via tab ernaar terug kunt keren.

  * Verplichte velden