Hoe vindt u voor uw Wtza organisatie goede toezichthouders?

Door de nieuwe Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) die 1 januari 2022 in werking is getreden dienen veel zorgorganisaties een Raad van Toezicht (RvT) of een Raad van Commissarissen (RvC) op te richten van drie personen.

U kunt als Wtza organisatie op verschillende wijze toezichthouders vinden.

 1. Als u voor uw organisatie nog geen intern toezicht georganiseerd heeft, dan kan het raadzaam zijn dat u op zoek gaat naar een ervaren toezichthouder waarmee u het interne toezicht kunt gaan opzetten. Op een laagdrempelige wijze kunnen wij u hierbij van dienst zijn. BoardroomMatch heeft door de jaren heen een bestand opgebouwd waarvan u op een laagdrempelige wijze gebruik kunt maken bij de zoektocht naar uw interne toezichthouder. NB. Sinds 2006 richten wij ons op het versterken van bestuur en toezicht bij organisaties in de -semi-publieke- sector.

  Plaats hier uw vacature voor een intern toezichthouder (Lid RvT / RvC)  >>

 2. U kunt in uw zoektocht naar een interne toezichthouder ook gebruik maken van de ondersteuning van een searchbureau waarmee wij werken. Dit searchbureau is gespecialiseerd in het werven en selecteren van kandidaten voor vaste en interim posities als ook voor toezichthoudende vacatures in o.a. de zorg. Na uw aanvraag brengen wij u graag in contact met het searchbureau die de werving en selectie voor u op een deskundige en persoonlijke wijze uit handen neemt. Het spreekt voor zich dat dit geheel vrijblijvend is.

  Plaats hier uw aanvraag voor ondersteuning in uw zoektocht naar een interne toezichthouder Lid RvT /RvC) >>

 3. BoardroomMatch is een initiatief van Bestuurderscentrum. In samenwerking met Maastricht University is er een opleidingsaanbod voor -aankomende- bestuurders en Toezichthouders (lid RvT / lid RvC). Tevens organiseren wij Masterclasses voor Bestuurders en Toezichthouders (lid RvT / lid RvC). In het kader van de Opleiding voor Aankomende toezichthouders is het voor u als Wtza organisatie mogelijk om een Traineeship aan te bieden.

  Plaats hier uw aanvraag voor een Traineeship RvT / RvC >>

 4. Wilt u zelf u of u mede-toezichthouders de kennis vergroten ten behoeve Governance, goed bestuur of goed toezicht,  kunt u hier het opleidingsaanbod voor bestuurders en toezichthouders raadplegen.

  Bekijk hier het opleidingsaanbod voor bestuurders en toezichthouders >>